Játékszabályok

Schooltras vetélkedő – Nyerj egy felejthetetlen osztálykirándulást az Újpesttel!

Játékleírás és játékszabályzat

A „Schooltras vetélkedő” célja, hogy közelebb hozza a gyermekekhez a sport szeretetét, a hagyományok ápolásának fontosságát, a közösen elért cél felemelő érzését, miközben életre szóló élményekkel gazdagodhatnak a résztvevők.

1. A Vetélkedő meghirdetője és szervezője

A „Schooltras program” című internetes sport(történelmi) vetélkedő szervezője az Újpest1885 Szurkolói Klub (2151 Fót, Béke út 45/1.)
 Támogatója Újpest Önkormányzata, a Tarzan Park, az Aquaworld, az UTE valamint az Újpest FC.

2. A vetélkedő résztvevői:

A Vetélkedőn részt vehet minden általános iskolai 1-4. évfolyamos osztály, akik 1 vezető tanárral 2018. március 25. és 2018. április 25. között regisztrálnak és játszanak a www.schooltras.hu honlapon (kivételt képeznek a Szervező Ptk. 8:1. § 1. pont szerinti közeli hozzátartozói).

Az osztályok 3 kategóriában nevezhetnek a versenyre:

 • Budapesten kívüli általános iskolák
 • Határokon túli általános iskolák osztályai
 • Budapesti általános iskolák

3. Jelentkezés a versenyre:

A vetélkedőn való részvételhez regisztráció szükséges, mely a www.schooltras.hu oldalon található regisztrációs felületen keresztül lehetséges.

A regisztráció e-mail címhez és jelszóhoz kötött, a jelentkezőknek az alábbi adatokat kell feltölteniük:

 • e-mail cím
 • jelszó
 • egy – az Újpesthez, sporthoz kapcsolódó – csapatnév
 • osztálylétszám
 • iskola megnevezése (név, cím, telefonszám)
 • osztály megjelölése (pl. 1/A, 2/B.)
 • kapcsolattartó tanár/osztályfőnök neve, elérhetősége
 • kategória kiválasztása: Budapesti/Bp-en kívüli/Határon túli

Jelentkezési időszak: 2018. március 1. – 2018. április 25.    

4. A játék felépítése/menete:

A.    Online forduló:

Az online forduló során a versenyzők 30 kérdésből álló tesztsort oldanak meg, melyet a www.schooltras.hu oldalon tölthetnek ki 2019. április 1. és 2019. április 30. között. A feladatsor kitöltésére összesen 30 perc áll az osztályok rendelkezésére. 

 • Helyes válaszonként 1 pont jár.
 • Nem megválaszolt kérdés 0 pontot ér.
 • A helyes válasz megjelölését a "következő kérdés" gomb megnyomásával kell véglegesíteni.
 • Egy osztály egy e-mail címmel csak egyszer töltheti ki a tesztet, javítási lehetőség nincs

B.    Gyakorlati feladat:

A gyakorlati forduló során a résztvevő osztályoknak egy Újpest szurkolói zászlót kell varrniuk. A feladat elvégzése során igénybe lehet venni felnőtt segítségét, de az értékelésnél fontos szempont lesz a gyerekek részvétele. Arra kérjük a nevező osztályokat, hogy néhány képpel (5-10 db) dokumentálják a zászló elkészítését. A képeket kérjük elküldeni az ujpest1885szurkoloiklub[at]gmail[dot]com e-mail címre elküldeni. Az elkészült zászlóról és a készítő osztályról elkészülő közös képet szintén a fentebb megadott e-mail címre kérjük küldeni, s ezt a fotót fel fogjuk tölteni az erre a célra készített FB profilunkra. Az Újpest szurkolói által adott lájkok számát fogjuk hozzáadni a kvíz során elért pontszámhoz, s az összeg alapján fog kialakulni a verseny végső sorrendje.

A zászló elkészítés kritériumai:

 • Méret: 1,5x3 méter
 • Színek: A lila és fehér színek adottak, kiegészítőként használható arany, ezüst esetleg fekete.
 • Szöveg: A zászló tartalmazhat pozitív buzdító szöveget és/vagy az osztály nevét és/vagy a település nevét.

5. Díjazás:

A résztvevők közötti sorrend az online teszt során elért és a gyakorlati feladatokkal megszerzett pontok alapján alakul ki. Holtverseny esetén az online teszt kitöltésére fordított rövidebb idő dönt.
A versenyzők végső sorrendje a verseny lezárását követően válik nyilvánossá a vetélkedő honlapján. 
A nyerteseket a Szervező minden esetben az általuk megadott e-mail címen és telefonszámon is értesíti.

Nyeremények:

Fődij: kétnapos osztálykirándulás a győztes osztály számára (+ kísérőik számára).
          
Egyéb rendelkezések:

6. Szervező fenntartja a jogot, hogy manipuláció, szabálytalanság, visszaélés, vagy ezek gyanúja esetén a játékból a vétkest kizárja. Szervező a kizárást a játék bármely szakaszában kezdeményezheti, amint a kizárásra okot adó információ a tudomására jut.

A Vetélkedő résztvevői, részvételükkel minden külön jognyilatkozat nélkül automatikusan elfogadják a jelen hivatalos játékszabályban foglalt valamennyi feltételt. A játékszabály módosításának jogát a Szervező fenntartja.

7. Nyeremények átvétele, egyéb költségek és kötelezettségek

A nyertes számára a nyereményt a Szervező személyesen adja át. A nyertest a nyeremények után költség nem terheli, minden felmerülő költséget Szervező vállal magára.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy a nyereményeket nyilvános program keretében adja át, amely átadás során az eseményről felvétel készül, továbbá publikálja vagy ismertesse a nyertesek nevét, lakhelyét (város, irányítószám) és fotóját a tömegtájékoztatási médiumokban és egyéb promóciós és reklám célokat szolgáló audio, fotó és video anyagokban. Ezen publikált tartalmakért a nyerteseket semmilyen díjazás vagy egyéb juttatás nem illeti meg, ilyen igénnyel való fellépés esetén a Szervező jogosult a nyertest törölni a nyertesek listájából.

8. Adatvédelem

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a játékosokat a Szervező tájékoztatja, hogy az adatkezelés a személyes hozzájárulásukon alapul, melyről megfelelő tájékoztatást jelen játékszabályzatban olvastak és elfogadnak.

Amennyiben az alkalmazás használata során a játékos a játékban való részvételhez nem szükséges adatokat közöl, illetve tartalmakat oszt meg, erre vonatkozóan adatvédelmi szempontból a közösségi oldalon történő nyilvánosságra hozatal szabályai irányadók: a Szervező ezen adatok vonatkozásában nem minősül adatkezelőnek, felelősséget ezen tartalmak nyilvánosságra hozataláért nem vállal.

Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerülő esetleges jogsértés esetén a résztvevő – a Szervezővel való egyeztetés eredménytelensége esetén – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben foglaltaknak megfelelően jogorvoslatot kezdeményezhet.

9. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a nyereményjáték tartalma, teljesítménye, üzenet- és adatátviteli-, valamint válaszadási sebessége a kiszolgáló technológia függvénye, és ebből kifolyólag ezeket kedvezőtlenül befolyásolhatja olyan, a Szervezőn kívülálló tényező, mint például (de nem kizárólagosan) kapcsolati/hálózati hiba, a szerver számítógépek hibája, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása. A Szervező az e pontban írtakból eredő kárért mindennemű felelősséget kizár.

10. A Szervező fenntartja a jogot, hogy a jelen játékszabályzatban foglalt feltételeket vagy magát a játékot akár a játék időtartama alatt módosítsa vagy megszüntesse. A szabályzat módosításait, illetve a játék esetleges megszüntetéséről szóló értesítést a Szervező közzéteszi a www.schooltras.hu oldalon.  A résztvevők felelőssége, hogy ezekről megfelelően tájékozódjanak.

11. Információ a Vetélkedőről
A résztvevők a Vetélkedővel kapcsolatos további információt a +36 70 4174181 –es telefonszámon kérhetnek. A hivatalos játékszabály elérhető a www.schooltras.hu oldalon.

Schooltras vetélkedő

Nyeremények

A verseny során legtöbb pontot elérő osztály az alábbi fődíj nyereményben részesül mindhárom kategóriában:

Bp-en kívüli és határokon túli kategória:

A fődíj egy kétnapos újpesti kirándulás az osztály minden tagja és 2 kísérő számára.

A kirándulás tervezett időpontja 2018. május vagy szeptember.

Az út során a gyerekek megismerkedhetnek az Újpest múltjával és jelenével: 

 • ellátogatnak az UTE székházába, ahol lehetőségük lesz olimpikonokkal találkozni és beszélgetni.
 • stadiontúra keretein belül látogatást tesznek a Szusza Ferenc Stadionban, ahol lehetőség szerint, valamint a bajnoki sorsolástól függően a soron következő mérkőzést együtt tekinthetik meg...
 • rendelkezésükre áll az Aquaworld csúszdaparkja, illetve a Tarzan Park játékai, ahol kellemes órákat tölthetnek el.

Minden, az út során felmerülő költséget (utazás, szállás, ellátás, biztosítás) a Szervezők illetve a támogatók vállalnak.

 Budapesti kategória: 

 • A győztes osztály felejthetetlen élményekkel gazdagodik a Tarzan Parkban, az Aquaworlben és látogatást tesz a Szusza Ferenc stadionban, ahol találkozhat olimpikonokkal, sőt, akár olimpiai bajnokkal is!

Minden, az út során felmerülő költséget (utazás, szállás, ellátás, biztosítás) a Szervezők illetve a támogatók vállalnak.

Egyéb díjak:

Minden résztvevő osztály oklevelet kap és tárgyjutalomban részesül.